1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Графиците за агропреброяването се изпълняват в срок

Графиците за агропреброяването се изпълняват в срок

От общо 25 810 земеделски стопанства, включени в предварителните списъци, към днешна дата са анкетирани 9478

В област Силистра графиците за агропреброяването се изпълняват в срок, e заявил днес, 15 октомври, министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, съобщиха от министерството. От общо 25 810 земеделски стопанства, включени в предварителните списъци, към днешна дата са анкетирани 9478. В общо седем населени места анкетирането вече е напълно приключило. В областта земеделските стопанства се преброяват от 78 анкетьори и 8 контрольори, бе припомнено още в Силистра.

Междувременно в Трявна днес се провежда национално съвещание с участието на всички директори на областни дирекции „Земеделие”, които са и председатели на областните комисии по преброяването. Съвещанието е организирано от председателя на Централната комисия по преброяването– заместник-министър Светлана Боянова.

По време на работната среща се представят междинни информации за хода на кампанията по преброяването и за събраните до момента данни. Общото заключение е, че преброяването ще трябва да завърши в срок. Предвидено е да бъдат набелязани и дейностите, които трябва да се извършат до приключване на кампанията на 30 ноември 2010 г. с цел недопускане на изоставане в оставащия период.

До този момент кампанията върви нормално и не са засечени случаи на отказ на информация от страна на анкетирани производители. На заседанието присъстват и директорът на дирекция „Финансово управление, бюджет и счетоводство” на Министерство на земеделието и храните, Ладинка Михайлова, главният счетоводител на ведомството, Капка Алексиева, както и директорът на дирекция „Човешки ресурси” Елка Шопова, с които са обсъдени и технически въпроси, свързани с отчитането на извършените дейности и последващия контрол върху цялостната работа на анкетьорите и контрольорите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.