1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Грънчарова: „ Вероятно ЕК няма да ни наложи финансови санкции в земеделието”

Грънчарова: „ Вероятно ЕК няма да ни наложи финансови санкции в земеделието”

 

"Вероятно Европейската комисия няма да наложи финансови санкции на България заради неизпълнени ангажименти в областта на селското стопанство, заяви министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова. Тя прогнозира, че няма да се стигне до орязване на 25% от субсидиите за земеделие.

"Министерството на земеделието и продоволствието положи наистина много усилия по изграждането на капацитет и на система за контрол и на площите, и на средствата, които са предназначени за тях. Имахме многократно проверки от страна на Европейската комисия, последната беше преди броени дни. Разчитам, че независимо от това, че като всяка нова система тя вероятно страда от някакви несъвършенства, те са по–скоро малки, дребни, отстраними и няма да се стигне до 25-процентно намаление на субсидиите", каза Грънчарова.

Министърът по европейските въпроси изрази надежда, че всичко, което е свършено до сега в изграждането на информационната система ИСАК, ще позволи "да продължим напред, без реално да бъдем ощетени като финансов ресурс, който пристига по линия на общата селскостопанска политика".

 

AGRO.BG

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.