1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Ивелина Василева: 3.5 млрд. лв. са средствата по Оперативна програма „Околна среда” през новия програмен период

Ивелина Василева: 3.5 млрд. лв. са средствата по Оперативна програма „Околна среда” през новия програмен период

Снимка:

Утвърждаването на България като страна за производство на биологично чиста продукция има огромен потенциал

3.5 млрд. лв. са средствата по Оперативна програма „Околна среда” през новия програмен период. Това каза министърът на околната среда и водите Ивелина Василева на форум „Предизвикателствата и перспективите пред пчеларството” в Бургас. 
 
„Чрез оперативната програма ние инвестираме в опазването на околната среда. Това са средства за по-добра екологична инфраструктура, за запазване на биоразнообразието и на защитените  зони и територии,  средства, които ни осигуряват превенция от нежелани природни явления”, каза министър Василева.
 
Василева посочи, че утвърждаването на България като страна за производство на биологично чиста продукция има огромен потенциал. „МОСВ е в подкрепа за развитието на чисто и екологично производство, затова и работим в тясно взаимодействие с колегите от министерството на земеделието и храните”, добави тя.   
 
„МОСВ се опитва с политиките, които провежда,  да подпомага вашата дейност, защото осъзнаваме колко важна е тя”, обърна се Василева към присъстващите представители на бранша. „Можете да разчитате на нашата подкрепа. Вашата работа е важна за опазване на екосистемите и за подобряване на генетичня фон”, каза още министърът.
 
  

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.