1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Конкурентоспособността на горския сектор ще се разисква в Мюнхен

Конкурентоспособността на горския сектор ще се разисква в Мюнхен

Ролята на селските райони и използването на суровините са акценти на форума

 

Зам.-министърът на земеделието и горите доц. Стефан Юруков заминава за германската провинция Бавария за участие в конференция на тема: "Засилване на конкурентоспособността на горския сектор – използване на нови възможности".  

Форумът ще се проведе на 20 и 21 юни т.г. в Мюнхен. Организатор е Баварското държавно министерство на земеделието и горите, със съдействието на Министерството на прехраната, земеделието и защита на потребителя, ЕК и Генерална Дирекция "Земеделие и развитие на селските райони".

В рамките на конференцията ще бъдат представени резултатите от проведено обучение на Европейския съюз, посветено на влиянието на глобализацията върху конкурентоспособността на горския сектор в ЕС. Потенциалът на горското и дървопреработвателно стопанство в Средна Европа от гледна точка на политиката, на дървопреработвателите и собствениците на гори, както и перспективите пред сектора са сред темите, предвидени в дискусиите. Формиране на работна рамка за горите и дървесината в Европа, засилване ролята на селските райони и ефективното използване на суровините са други акценти в дневния ред на конференцията.

В рамките на форума зам.-министър Юруков ще се срещне с министъра на земеделието и горите на Бавария Йозеф Милер, с когото ще обсъдят възможностите за двустранно сътрудничество в горския сектор. 

 

 

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.