1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Кредитни линии и за фермери предлага "Хеброс банк"

Кредитни линии и за фермери предлага "Хеброс банк"

Максималният размер на кредитите е до 25 000 лв. с най-дълъг срок на погасяване до 5 години.

 

Заедно с Швейцарската агенция за сътрудничество и развитие Хеброс банк работи по две специални кредитни програми за подкрепа на частни земеделски производители, занимаващи се с биопроизводство, и на независими частни микро и малки предприятия.

За кредит по програмата за частни земеделски производители могат да кандидатстват всички стопани, които са регистрирани като фермери в съответната регионална земеделска служба и се занимават с производство на био-продукция или управляват ферма, която преустройва дейността си от стандартно към биопроизводство. Максималният размер на кредитите е до 25 000 лв. с най-дълъг срок на погасяване до 5 години. Кредитополучателят има възможност да ползва гратисен период до 12 месеца.

Инвестиционните проекти получават до 70% от общата стойност на проекта, а за оборотен капитал се отпускат средства до 5 000 лв. За кредитната програма за микро и малки предприятия могат да кандидатстват фирми с основна дейност в областта на преработването и услугите, съпътстващи производството на продукти от селското и горското стопанство, традиционни занаяти и туризъм. Максималният размер на кредитите за инвестиционни проекти е до 85 000 лв. Финансира се до 80% от общата стойност на проекта. Срокът на погасяване е до 5 години с възможност за гратисен период до 6 месеца. За оборотен капитал се отпускат до 15 000 лв.

Гаутам Вир, изпълнителен директор на Хеброс банк, каза, че споразумението с Швейцарската агенция за развитие и сътрудничество e продължение на политиката на банката да партнира на селскостопанските фирми в България. То ще даде възможност на дружествата от отрасъла да получат бързо ефективни заеми, които да им позволят да развият бизнеса си и да създадат нови работни места в условията на намален риск и без утежняващи изисквания за обезпечение./biznes-vesti.net

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.