1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Мария Неделчева: Унгария е уверила, че подкрепя искането за изравняване на земеделските субсидии между старите и новите страни членки на ЕС

Мария Неделчева: Унгария е уверила, че подкрепя искането за изравняване на земеделските субсидии между старите и новите страни членки на ЕС

На 17 ноември комисарят по земеделие Дачиан Чиолош ще представи своята визия за реформата в ОСП

Унгария е уверила, че ще подкрепи искането за изравняване на земеделските субсидии между старите и новите страни членки на ЕС. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ Мария Неделчева, цитирана от Агенция Фокус. Неделчева е на визита в Унгария като член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони в ЕП.

"На първо място е много важно всички нови държави-членки да застанем зад една обща позиция. Сега е моментът да говорим. На 17 ноември комисарят по земеделие Дачиан Чиолош ще представи своята визия за реформата в Общата селскостопанска политика и няма да има първи законодателен доклад преди юли 2011 г. Ако имаме шанс това наше искане за изравняване на субсидиите да фигурира като законодателен текст в крайния окончателен вариант на реформата, сега е моментът да го договорим, да аргументираме позицията си и да поискаме то да се случи”, смята Неделчева.

„Това, което реално можем да поискаме, е да се случи 2013, а не 2016 г., защото 2016 е изключителено дълъг период. Страхувам се, че през 2016 г. ще ни кажат, че бюджетът е гласуван до 2020 г. и трябва да изчакаме 2020 г.”, посочи Мария Неделчева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.