1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Найденов се срещна с животновъди

Министър Найденов се срещна с животновъди

Очаква се след 1 декември животновъдите да получат полагащите им се 61 млн. лв. за глава животно за 2009 г

 

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов и заместник-министър Цветан Димитров проведоха среща с представители на Националното браншово сдружение на млеко и месопроизводителите в България. Министърът увери животновъдите, че след 1 декември ще получат полагащите им се 61 млн. лв. за глава животно за 2009 г. За следващата година ще бъде осигурен по-висок бюджет за сектора.

По време на срещата се обсъдиха основните въпроси, свързани с млечното производство и предприетите мерки за решаване на проблемите в млечния сектор.

Представителите на животновъдите се интересуваха от възможностите за кандидатстване по Програмата за развитие на селските райони. В тази връзка зам.-министър Димитров информира, че финансовият ресурс по мярка 121, по която частично бе спрян приемът на заявления, се отнася само до земеделската техника и не касае финансирането, което могат да получават животновъди по тази мярка.

Предприети са съответните законодателни промени във връзка с прилагането на изготвената Наредба за директните продажби. По нея предстоят още съгласувания с браншовите организации, каза зам.-министър Димитров.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.