1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Найденов ще се срещне с директора на EFSA

Министър Найденов ще се срещне с директора на EFSA

Снимка:

Катрин Ланел е у нас на първото си официално посещение след създаването на Европейския орган по безопасност на храните през 2002 година

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще се срещне утре – 27 юли, с изпълнителния директор на Европейския орган по безопасност на храните EFSA Катрин Геслен-Ланел, съобщиха от МЗХ.

Изпълнителният директор на EFSA е у нас на първото си официално посещение след създаването на Европейския орган по безопасност на храните през 2002 година, като предстои тя да се запознае със структурата и функциите на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и с дейността на научните институти и изследователски лаборатории в областта на храните.

По време на посещението е предвидено Ланел да посети Центъра за оценка на риска към БАБХ, както и да се срещне с български експерти, участващи в научните панели към европейския орган.

От 13:00 часа е предвидена пресконференция с участието на Ланел и министър Найденов в Големия колегиум на Министерство на земеделието и храните. Участие в пресконференцията ще вземат и д-р Йордан Войнов, изпълнителен директор на БАБХ и д-р Бойко Ликов, директор на Центъра за оценка на риска.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.