1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Нихат Кабил ще участва на официален форум за борбата с птичия грип във Франция

Министър Нихат Кабил ще участва на официален форум за борбата с птичия грип във Франция

Форумът се организира от Международното бюро по епизоотиите в Париж и на него ще бъде представена актуална информация за обстановката в Европа по отношение на птичия грип

 

От 25 до 28 февруари 2006 г. министърът на земеделието и горите Нихат Кабил ще направи официално посещение в Република Франция.

Визитата е по покана на министъра на земеделието и рибарството на Франция Доминик Бюсюро.

Министър Нихат Кабил ще участва в откриващата се на 27 февруари във френската столица двудневна международна конференция по въпросите на птичия грип в Европа. Форумът се организира от Международното бюро по епизоотиите в Париж и на него ще бъде представена актуална информация за обстановката в Европа по отношение на птичия грип. Стратегията за контрол върху заболяването в глобален и регионален мащаб и националните планове за подготвеност са сред темите, които ще бъдат дискутирани по време на конференцията.

Утре министър Кабил ще вземе участие и в официалното откриване на 43-тото Международно селскостопанско изложение в Париж. Двамата с министър Доминик Бюсюро ще направят обиколка на изложението. 

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.