1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Василева участва в среща на Вишеградската четворка

Министър Василева участва в среща на Вишеградската четворка

Снимка:

Министрите обменят и опит от националните си програми за борба със засушаванията

Министър Ивелина Василева участва в среща на министрите на  околната среда на страните от Вишеградската четворка, заедно с България и Румъния. Тя се провежда в гр. Леднице, Чехия на 12 и 13 май 2016г.

Чехия  като председател на Вишеградската четворка постави темата за постоянните заплахи за биологичното разнообразие, които се дължат на разрастването на градовете, въздействието на земеделието, замърсяването, инвазивните видове и климатичните промени, които са причина за загубата на видове и местообитания. Целта е обмен на мнения и намиране на възможни начини за по-добра координация на територията на Централна и Източна Европа.

Министрите обменят и опит от националните си програми за борба със засушаванията. Разглеждат се още предприетите мерки на национално и европейско ниво за запазване на водните ресурси, преодоляване на кризите във водоснабдяването и осигуряване на вода за напояване. Другa темa на срещата e  кръговата икономикаПо пакета „Кръгова икономика“ министрите обсъждат необходимостта от сътрудничество между държавите и Европейската комисия в посока изготвяне на проучвания, прогнози и инструменти за оценка на въздействията върху макроикономическите показатели, конкурентоспособността и функционирането на Единния вътрешен пазар.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.