1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Вътев се срещна с посланика на Япония в България Н. Пр. Хисаши Мичигами

Министър Вътев се срещна с посланика на Япония в България Н. Пр. Хисаши Мичигами

Н. Пр. Хисаши Мичигами информира за установените контакти между японските и българските университети, които обучават студенти в областта на селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев обсъди с посланика на Япония в България Н. Пр. Хисаши Мичигами възможностите за засилване на бизнес контактите между двете страни на среща в МЗХ.

Министър Вътев заяви, че ще подкрепи възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в областта на хранително-вкусовата промишленост, като предложи организирането на бизнес делегации от сектора. Той допълни, че има голям потенциал за активизиране на търговските отношения в областта на храните.

Н. Пр. Хисаши Мичигами информира за установените контакти между японските  и българските университети, които обучават студенти в областта на селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост. Той отбеляза, че е важно да се насърчи обменът на изследователи и студенти и да споделяме знания и опит.

Министър Вътев представи ключови постижения на българските учени в областта на селското стопанство и каза в заключение, че  България и Япония могат да развият силно сътрудничество в областта на образованието и науката.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.