1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. МЗХ е готово да съдейства на земеделските производители при достъпа им до европейските фондове

МЗХ е готово да съдейства на земеделските производители при достъпа им до европейските фондове

До момента по ПРСР са изплатени над 380 млн. лева

 

Всички структури на МЗХ са в пълна готовност да подпомогнат земеделските производители при достъпа им до европейските фондове в условията на световна финансова криза. Това каза министърът на земеделието и храните Валери Цветанов по време на среща със земеделски производители в гр. Монтана.

Министър Цветанов информира земеделските стопани за прилагането на Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. и успешното приключване на кампания 2008 г.
385 млн. лв. са изплатени до момента по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013г. Подадени са 9 307 заявления на обща инвестиционна стойност 3,9 млрд.лв. Подадените заявки за плащане са 1490, от които 1067 вече са изплатени, съобщи министърът.

Приключиха и проблемите с код 6, редуцирахме пасищата, допустимите площи са намалени с 77 % в сравнение с миналата година, посочи още министър Цветанов.

На срещата присъстваха експерти от Областна дирекция „Земеделие”, Областна Разплащателна служба и Национална служба за съвети в земеделието гр. Монтана.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.