1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Над 60 хиляди фиданки ще бъдат засадени в горските масиви след Коледната кампания на МЗХ

Над 60 хиляди фиданки ще бъдат засадени в горските масиви след Коледната кампания на МЗХ

Kампанията беше насочена към опазване на горите и за всяка продадена коледна елхичка през предстоящата Седмица на гората ще бъдат засадени по 10 фиданки

62 000 фиданки ще бъдат засадени в масивите на българските гори след традиционната Коледна кампания на Министерството на земеделието и храните за закупуване на елхички. Благотворителната инициатива, която се проведе за шести път, се състоя в периода от 8 до 22 декември 2023 г. В рамките на кампанията бяха продадени общо 6 200 елхички.

Припомняме, че кампанията беше насочена към опазване на горите и за всяка продадена коледна елхичка през предстоящата Седмица на гората ще бъдат засадени по 10 фиданки на териториите, стопанисвани от държавните горски предприятия. Тя премина под мотото: „Купи елхички с кауза: Прави добро без пауза!” и обхвана 58 различни пункта в страната, където се осъществяваше продажбата на коледни елхички.

Тазгодишното издание на Седмицата на гората, която е традиционен празник на българската гора и на лесовъдите у нас, ще се отбележи в периода от 1 до 7 април 2024 г. Тя се провежда от 1925 година насам през първата цяла седмица на месец април.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.