1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Одобрени за финансиране са 24 предложения за изпълнение на инвестиции за центрове за подготовка за предлагане на пазара и съхранение на плодове и зеленчуци от Плана за възстановяване и устойчивост

Одобрени за финансиране са 24 предложения за изпълнение на инвестиции за центрове за подготовка за предлагане на пазара и съхранение на плодове и зеленчуци от Плана за възстановяване и устойчивост

Одобрени за финансиране са 24 предложения за изпълнение на инвестиции (ПИИ) на обща стойност 14 094 380,53 лева

Държавен фонд „Земеделие“ - Разплащателна агенция (ДФЗ-РА) приключи с оценката на подадените чрез системата ИСМ-ИСУН 2020, раздел НПВУ 40 предложения за изпълнение на инвестиции (ПИИ) по процедура №  BG-RRP-6.006 „Центрове за подготовка за предлагане на пазара и съхранение на плодове и зеленчуци“ от Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ), компонент „Устойчиво земеделие“, инвестиция „Фонд за насърчаване на технологичния и екологичен преход на селското стопанство“.

Одобрени за финансиране са 24 предложения за изпълнение на инвестиции (ПИИ) на обща стойност 14 094 380,53 лева, в това число средства от Механизма за възстановяване и устойчивост в размер на 14 067 361,89 лв. и от националния бюджет за невъзстановимо ДДС - 27 018,64 лв.

Припомняме, че определеният бюджет на безвъзмездната финансова помощ (БФП) със средства от Механизма за възстановяване и устойчивост по процедура №  BG-RRP-6.006 „Центрове за подготовка за предлагане на пазара и съхранение на плодове и зеленчуци“ е в размер на 15 000 000 лева без данък върху добавената стойност (ДДС) и невъзстановим ДДС са в размер на 3 000 000 лв. със средства от държавния бюджет.

На интернет страницата на ДФ „Земеделие“ е публикуван списък с предложенията за изпълнение на инвестиции, които са одобрени за финансиране. Кандидатите, чиито ПИИ са одобрени ще получат чрез системата ИСМ-ИСУН 2020, раздел НПВУ уведомителни писма, с които ще бъдат изискани документи, че същите отговарят на условията за краен получател на средства от Механизма за възстановяване и устойчивост по процедура №  BG-RRP-6.006 „Центрове за подготовка за предлагане на пазара и съхранение на плодове и зеленчуци“, след което ще бъдат сключени договори за финансиране.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.