1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Одобрено е изменение на договора за концесия на пристанищен терминал Леспорт

Одобрено е изменение на договора за концесия на пристанищен терминал Леспорт

Снимка:

Концесионерът се задължава да извърши необходимо прединвестиционно проучване

Правителството прие отправеното от „Пристанище Леспорт“ АД-гр. Варна предложение за изменение на Договора за предоставяне на концесия на „Пристанищен терминал Леспорт“-част от пристанище за обществен транспорт с национално значение Варна“. Това стана ясно от първото за годината правителствено заседание. Договорът е сключен на 8 юни 2005г. между Република България, представлявана от министъра на транспорта, и „БМ ПОРТ“ АД-гр. Варна, изменен с допълнително споразумение от 20 декември 2008г.
С решението концесионерът се задължава да извърши необходимо прединвестиционно проучване и въз основа на него да изработи и да внесе за одобряване проект за изменение на действащия генерален план за пристанищен терминал Леспорт, като проектът се съобрази с променените устройствени условия на действащия Общ устройствен план на община Варна и резултатите от геоложките проучвания в акваторията на пристанищния терминал.
Правителството оправомощава министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията да представлява концедента и да сключи с концесионера допълнително споразумение към концесионния договор.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.