1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Повече от 1200 камиона са преминали тази нощ през Кулата

Повече от 1200 камиона са преминали тази нощ през Кулата

НАББ готви предупредителна блокада на 6 февруари на всички ГКПП, ако до 5 февруари не бъде спрян протестът на гръцките фермери

След 22.00 ч. снощи блокадата на гръцките фермери при граничния пункт "Промахон" е била вдигната и в двете посоки са били пропуснати всички чакащи 1250 товарни автомобила, леките автомобили и автобусите. Това съобщи по телефона за БТА тази сутрин директорът на Регионалната дирекция "Гранична полиция" в Смолян комисар Тодор Георгиев.

От 3.00 ч. преминаването на превозни средства през границата отново е било спряно. Пред българския пункт в момента чакат около 20 товарни автомобила. Обстановката на останалите ГКПП с Гърция е нормална, добави Георгиев. По предварителна информация, с която разполагат българските гранични власти, е възможно в 10.00 ч. да бъде блокирано движението през ГКПП "Илинден-Ексохи", без да е известно дали ще бъдат пропускани някакви превозни средства. За другите два пункта няма информация, че ще бъдат блокирани.

Национална Асоциация на Българския Бизнес (НАББ) готви предупредителна блокада на 6 февруари на всички ГКПП между България и Гърция, ако до 5 февруари не бъде спрян протестът на гръцките фермери съобщи председателят на НАББ Светлозар Николов. По време на протеста ще бъдат проведени преговори с гръцките протестиращи да бъде вдигната блокадата едновременно и от двете страни, съобщава в писмо до премиерите на България и Гърция Бойко Борисов и Георгиос Папандреу, до председателя на Европейска Комисия Жозе Барозу и до българските и гръцки медии.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.