1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Прага разшири с 378 местата на открито, където употребата на алкохол е забранена

Прага разшири с 378 местата на открито, където употребата на алкохол е забранена

Глобите за нарушителите са между 30 и 300 евро

Прага разшири с 378 местата на открито, където употребата на алкохол е забранена. Така вече на 837 площади, кръстовища и улици ще може да се пие само в заведенията, но не и по пейките, пише в днешния си брой "Капитал Daily".

Глобите за нарушителите са между 30 и 300 евро, а туристите ще бъдат информирани за забраната чрез табели на различни езици.  

Изданието цитира вестник Mlada fronta Dnes, който наскоро съобщи, че през 2012 г. за пръв път чехите са пили повече бутилирана, отколкото наливна бира. Причината е, че пивоварите в страната вече продалат по-евтино бирата в бутилки, отколкото в кегове, а така хората пият повече вкъщи, отколкото в ресторантите и бирариите. 

Градът обаче се опитва да се отърве и от репутацията - особено сред британци и американци - на място, където почти безконтролно можеш да се наливаш с бира, коментира списание The Atlantic.

В понеделник журналистката Стейси Дули, която засне за Би Би Си филма за купоните на британците на Слънчев бряг, показа следващото си разследване - за буйните ергенски уикенди или партита (отново на британци) в Прага, стимулирани заради евтините полети от Великобритания, и как това създава проблеми за реда - престъпност, проституция и търговия с наркотици.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.