1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Проект за побратимяване между МЗГ и агроведомствата в Германия и Франция и Разплащателната агенция в Словакия

Проект за побратимяване между МЗГ и агроведомствата в Германия и Франция и Разплащателната агенция в Словакия

Проектът за побратимяване ще подпомогне подготовката на МЗГ за прилагане на механизмите на ОСП и ОРП чрез хармонизиране на българското законодателство с това на ЕС

 

Зам.-министърът на земеделието и горите Димитър Пейчев откри проект за побратимяване между МЗГ с аграрните ведомства в Германия и Франция и Разплащателната агенция в Словакия - "Хармонизация и прилагане на законодателството – механизми на Обща селскостопанска политика и Обща рибарска политика" по програма ФАР.

 Проектът за побратимяване ще подпомогне подготовката на МЗГ за прилагане на механизмите на ОСП и ОРП чрез хармонизиране на българското законодателство с това на ЕС, каза зам.-министър Пейчев. Той подчерта, че целта на проекта е укрепване на административния капацитет за прилагане на схемата за директни плащания в България и на механизмите на Общите организации на пазара в различни сектори, както и някои хоризонтални механизми /експортни и импортни лицензии, политика по качеството/.

Проектът ще се проведе в рамките на две години и включва повече от 400 работни дни, като предвижда пет учебни посещения на наши експерти в Германия, Франция и Словакия, както и организиране на два семинара в България. Приоритет на проекта е до края на 2006 г. страната ни да успее до голяма степен да хармонизира законодателството си с това на ОСП и ОРП. 

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.