1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Разпоредени са проверки за сметища на речните легла и прилежащите територии

Разпоредени са проверки за сметища на речните легла и прилежащите територии

Контролът ще се извършва на място по изпълнение на дадените предписания

Министър Ивелина Василева разпореди директорите на регионалните инспекции по околна среда и водите да създадат организация за извършване на проверки за наличие на нерегламентирани замърсявания (сметища) на речните легла и прилежащите територии на реките, разположени на контролираната от тях територия.

В заповедта е записано, че директорите трябва да изпратят предписания до кметовете на съответните общини за предприемане на мерки за недопускане на замърсяване на речните легла и прилежащите им територии.

Проверките ще се извършват на място по изпълнение на дадените предписания. Ще бъдат предприети предвидените административно-наказателни мерки, при констатиране на нерегламентирани замърсявания.

Екоминистърът разпореди съставянето на актове за установяване на административно нарушение и издаването на наказателни постановления да се извършва във възможно най-кратък срок, в случай че бъдат установени нередности.

"Очаквам доброто взаимодействие между институции и неправителствени организации да бъде полезно за развитието на страната и опазването на природата“, каза министър Василева на среща между екологични неправителствени организации и ръководителите на басейновите дирекции в страната.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.