1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Реформата на ОСП трябва да отчете потребностите на всички в ЕС

Реформата на ОСП трябва да отчете потребностите на всички в ЕС

 

Петя Ставрева, евродепутат от ЕНП-ЕД участва на дебат, посветен на новите реалности в Общата селскостопанска политика. Дискусията, организирана от асоциацията Приятели на Европа, се проведе в библиотеката Солвей в Брюксел. Участие взеха френският министър на земеделието Мишел Барние, шведският държавен секретар по земеделието Ролф Ериксон и президентът на Конфедерацията на хранителните индустрии Жан Мартин.

"Земеделието отново е на преден план", каза Мишел Барние. Министърът заяви амбициите си да подсигури Европа със силна Обща селскостопанска политика по време на френското председателство на ЕС през втората половина на 2008 г.

Реформата в ОСП трябва да е съобразена с възможностите и потребностите и на новите страни членки в ЕС, каза Петя Ставрева по време на дискусията. 

"Времето на планините от храна отмина. Земеделието трябва да бъде стратегически отрасъл заради недостига от храна в световен план, предупреди Жан Мартин от Конфедерацията на хранителните индустрии.

Според шведът Ролф Ериксон субсидиите за износ на земеделска продукция трябва да бъдат премахнати, за да се адаптира ЕС към новите реалности. 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.