1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Роми ще отглеждат малини в Ловешко

Роми ще отглеждат малини в Ловешко

 

 

Проект за изграждане на агро-биоферма ще бъде реализиран в община Угърчин по програма ФАР на Европейския съюз, съобщиха от областната дирекция "Земеделие и гори" в Ловеч. Основната идея на начинанието е да се предоставят реални възможности за социална и икономическа интеграция на ромите и другите малцинства в Угърчин чрез създаването на нови работни места.

Предвидено е представителите на малцинствата, регистрирани в Бюрото по труда, да преминат специален курс на обучение. Специалисти ще ги запознаят с начина на създаване на маточно насаждение за производство на елитен малинов посадъчен материал, както и с изграждане на оранжерии за органично извънсезонно производство на малини.

По проекта ще бъде създадена работа на 25 души, като 1/3 от тях ще получат трудови договори, а на останалите ще бъдат предложени договори за самонаемане.
Непосредствените задачи на проекта са свързани с преодоляване на бедственото положение с безработицата в община Угърчин, с развитие на екологично земеделие, повишаване квалификацията на ромското население, с развитие на малинопроизводството и екоземеделието, уточниха от дирекция "Земеделие и гори".

 Това съобщиха от  farmer.bg за AGRO.BG


 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.