1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. С тържествен водосвет бе открита новата административна сграда на ДЛС „Широка поляна”

С тържествен водосвет бе открита новата административна сграда на ДЛС „Широка поляна”

Директорът на стопанството получи сертификат FSC за устойчиво и природосъобразно стопанисване на горските екосистеми

Зам.-министърът на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов присъства на тържествения водосвет по повод откриването на новата административна сграда на  Държавно ловно стопанство „Широка поляна” ДП. В обръщението си към гостите на празника той припомни, че строителството на настоящата сграда е започнало през месец октомври 1996 година, като до този момент не са се намерили необходимите инвестиции за построяването й.

Изграждането на този административен център е доказателство както за упоритостта на ръководството на стопанството, така и за приемствеността, която  е необходима за постигането на подобен резултат, посочи зам.-министърът. Подобни инвестиции означат разкриване на нови работни места, а откриването на  модерен административен център задължава за едно по-добро административно обслужване на всички граждани, заяви още той.

За построяването на сградата са инвестирани 1 250 000 лева, като освен с административна, тя разполага и с нова хотелска част за гости, информира директорът на  ловното стопанството инж. Тоско Георгиев и допълни, че то обхваща територия от около 12 000 хил. ха и попада изцяло в екологичната мрежа Натура 2000.

Доц. Костов връчи на директора на стопанството сертификат FSC за устойчиво и природосъобразно стопанисване на горските екосистеми.

На събитието присъстваха зам.-областния управител на област Пазарджик г-жа Дафинка Семерджиева, ръководството на Изпълнителна агенция по горите, както и регионалните директори и много гости.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.