1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Сертификат за пълноправно членство в мрежата PAN Parks ще получи Национален парк "Рила"

Сертификат за пълноправно членство в мрежата PAN Parks ще получи Национален парк "Рила"

Заедно с „Централен Балкан” българските пълноправни членове на мрежата стават два

 

Националният парк "Рила" ще получи сертификат за пълноправно членство в мрежата PAN Parks. С това българските пълноправни членове на мрежата стават два – със сертифицирания преди пет години "Централен Балкан", а България – единствената страна в Европа с два парка в семейството на PAN Parks, съобщава пресцентърът на Министерството на околната среда и водите.

Национален парк "Рила" ще е домакин от днес до 11 октомври на юбилейната международна конференция на Фондация PAN Parks по повод десетгодишнината от нейното основаване. Форумът ще е под мотото "Дни на европейската дива природа".

PAN Parks избра България за начало на поредица от събития, посветени на този юбилей, заради изключителното богатото и добре съхранено биоразнообразие на България, както и поради факта, че сме първата и единствена страна в Европа с два парка в мрежата на PAN Parks .

Получаването на сертификат означава, че двата ни национални парка са покрили петте основни критерия за членство: природни ценности и съхранена дива природа; нейното дългосрочно опазване и управление; добро управление на посетителите; създаване на стратегия за развитие на устойчив туризъм и наличие на местни бизнес-партньори, притежаващи сертификат на PAN Parks.

 

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.