1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Стартира есенната агро кампания на ПроКредит Банк

Стартира есенната агро кампания на ПроКредит Банк

Банката е отпуснала 5 000 селскостопански кредита до средата на годината

 

На 27 август 2007 г. стартира есенната агро кампания на ПроКредит Банк. Вече втора поредна година подпомагането на бизнеса на земеделските стопани е основен акцент в политиката на ПроКредит Банк. По време на най-активния сезон, селскостопанските производители могат да се възползват от изгодните условия за кредитиране, които им предлага банката. ПроКредит Банк отпуска агро кредити  в лева, евро или долари със срок на погасяване до 10 години за инвестиционни кредити и до 2 години за кредити за оборотни средства. Условията за получаване на заем до 50 000 лева са максимално облекчени - банката не изисква обезпечение. Отговор на исканията за кредит до 20 000 лева земеделските стопани получават в рамките на 48 часа.

ПроКредит Банк предлага и сезонен погасителен график, съобразен със спецификите в бизнеса на кредитополучателите. От страна на малките и средни селскостопански производители е засилено търсенето на земеделски кредити за закупуване на животни, фуражи, семена, както и на земеделски лизинг за закупуване на нова и употребявана селскостопанска техника, оборудване и транспортни средства. Клиентите на ПроКредит Банк са малки и средни фермери, решили да подпомогнат бизнеса си, за да посрещнат изискванията към селскостопанския сектор след присъединяването на страната ни към ЕС.

Към юли 2007 година банката обслужва портфейл от над 10 000 кредита на земеделски стопани на обща стойност 80 млн. лева. Към средата на 2007 г. броят на отпуснатите агро кредити е над 5 000. Ежемесечно банката предоставя качествено и прозрачно обслужване на над 1 000 нови клиента, като финансирането е на средна стойност около 8 000 лв.

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.