1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Целева субсидия подпомага зеленчукопроизводителите

Целева субсидия подпомага зеленчукопроизводителите

Крайната дата за договаряне на средствата е 30 октомври

 

От миналата седмица тече срокът за подаване на документи по целевата субсидия за подпомагане на производителите на зеленчуци - пипер и домати, през 2007 г. Краткосрочната финансова линия беше открита на основание на Регламент (ЕО) 1860/2004 г. на Комисията относно прилагането на чл. 87 и чл. 88 от Договора за ЕО спрямо минималните помощи в секторите на земеделието и рибарството, чл. 12, ал. 1, т. 2 и ал. 2, т. 1, б. "а" от Закона за подпомагане на земеделските производители и решение на управителния съвет на ДФ "Земеделие". Помощта е в размер на 29 лева на декар за производство на пипер и 24 лв. на декар за производство на домати.
Минималната площ, за която един земеделски производител може да сключи договор с Държавен фонд "Земеделие" за предоставяне на целева субсидия, е 10 декара. Максималната площ е 200 дка за производство на пипер и 240 дка - за производство на домати. Общата минимална помощ за всички минимални помощи, предоставени на един земеделски производител, не може да надвишава левовата равностойност на 3 000 евро за тригодишен период.
Остават си изискванията, че ДФ "Земеделие" не подпомага земеделски производители, които имат неизпълнени договорни задължения към Фонда по финансови линии с настъпил падеж или имат публични задължения към държавния и общинския бюджет.
Целевата субсидия се предоставя на физически лица, еднолични търговци и юридически лица, регистрирани като земеделски производители съгласно Наредба 3 от 1999 г. за създаване и поддържане на регистър на земеделските производители, които произвеждат с цел реализация на пазара. Кандидатите за подпомагане трябва да представят изискуемия набор от документи в Областното поделение на фонда в Плевен. Сред тях са и оригинал и копие от договор за реализация, сключен с преработвателно предприятие или признати организации на плодове и зеленчуци по Наредба 11/2007 г., както и оригинална фактура за реализирана продукция и две нейни копия, заверени с подпис и печат от издателя.
Крайната дата за договаряне на средствата е 30 октомври. Крайната дата за изплащане на средствата е 15 декември. С решение на управителния съвет на ДФ "Земеделие" по целевата субсидия за подпомагане производството на зеленчуци - пипер и домати, реколта 2007, ще се разпределя финансов ресурс в размер на 900 000 лв./posredniknews.com

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.