1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В София ще се проведе международна конференция по проблемите на птичия грип

В София ще се проведе международна конференция по проблемите на птичия грип

Ще бъде направен и цялостен преглед на системите за надзор на грипа в страните от Югоизточна Европа, както и ще се дискутират надзорът на синдромите и важността на системите за ранно предупреждение за готовността за грип и бърза реакция

 

От понеделник, 27 февруари, до сряда, 1 март, София ще бъде домакин на Петата регионална работна среща на Здравната мрежа за Югоизточна Европа по проект "Укрепване на надзора и контрола върху заразните заболявания в Югоизточна Европа".

В регионалната среща ще участват представители на осемте държави-членки на Здравната мрежа на Югоизточна Европа, на Световната здравна организация, на Европейския център за контрол на заболяванията, на Съвета на Европа, на Европейската банка за развитие към Съвета на Европа, от Франция, Белгия и международни донорски организации.

На форума ще се обсъди ситуацията с разпространението на птичия грип в региона и пандемичната опасност. Страните от Здравната мрежа, включително и България, ще представят националните си пандемични планове.

Участниците в срещата ще направят оценка на риска от разпространение на птичия грип и епидемичната опасност в страните от Югоизточна Европа. Ще бъде направен и цялостен преглед на системите за надзор на грипа в страните от Югоизточна Европа, както и ще се дискутират надзорът на синдромите и важността на системите за ранно предупреждение за готовността за грип и бърза реакция.

Експерти от Европейския център за контрол на заболяванията ще говорят относно важността за прилагане на международните здравни регулации в сегашната ситуация в региона.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.