1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Явор Гечев: Работим по актуализацията на Стратегическия план

Явор Гечев: Работим по актуализацията на Стратегическия план

Снимка:

Становището на България е, че помощта заради войната в Украйна трябва да продължи до края на годината

Министерството на земеделието прави нова методика с технологични карти за промени в Стратегическия план. Това стана ясно на заседанието на ресорната комисия в Народното събрание. С приетите промени в Закона за подпомагане на земеделските производители ще може да се проведе и кампанията по Директни плащания за 2023 година по новите правила. Коригираните цифри по отделните схеми ще бъдат ясни след сформиране на мониторинговия комитет.

„Работим по актуализацията на стратегическия план. Не мога да кажа становище по самите суми, защото трябва да се съобразим с редица регламенти. Не можем просто да променим сумите, а това трябва да стане с нова методика, с обсъждане със секторите и с взимане на съответните решения“, заяви служебният министър на земеделието Явор Гечев.

По думите му помощта за земеделците, във връзка с войната в Украйна, трябва да продължи. „Няма единно решение в Брюксел до кога да продължи. Спори се да е до края на юни до края на годината. Ние сме изразили становище да е до края на годината.“

 

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.