1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. За промяна в системата за определяне на "рибните" квоти настоява Франция

За промяна в системата за определяне на "рибните" квоти настоява Франция

Исканията на Франция ще са квотите за улов да се определят за 3-годишен период

 

Квотите и високата цена на дизела станаха причина за все по-честите недоволства на френските рибари. Представители на тази индустрия изложиха своите искания пред френския президент Никола Саркози и земеделския министър Мишел Барние. "Можем да сложим край на проблемите с квотите, когато Франция поеме председателството на ЕС", обяви Саркози по време на срещата.

"Трябва да спрем противопоставянето между учените и рибарите, при определянето на квотите за улов на риба, защото най-голям интерес от опазването на рибните пасажи имат именно рибарите", добави още френският президент.

Квотите за улов на ЕС за 2008 година бяха приети през декември и получиха силни критики от страна на френското земеделско министерство. Документите предвиждат намаление на френския улов на херинга с 44% и с 56% - на скумрията. В резултат на понижените квоти за улов през последните години, риболовните съдове на Франция са намалели с 40% за 15 години.

Исканията на Франция ще са квотите за улов да се определят за 3-годишен период, уточни френският земеделски министър Мишел Барние.

 

AGRO.BG

 

 

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.