1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Заместник-министър Стратев сключи договор на стойност 216 161 лева по Програмата за морско дело и рибарство 2014 - 2020

Заместник-министър Стратев сключи договор на стойност 216 161 лева по Програмата за морско дело и рибарство 2014 - 2020

Основна икономическа дейност на фирмата е преработка и консервиране на риба и рибни продукти

Заместник-министърът на земеделието и храните доц. Деян Стратев сключи договор на стойност 216 161 лева, финансиран по Програмата за морско дело и рибарство 2014 - 2020 г. Одобреният кандидат е „Мичик“ ООД. Подпомагането е по мярка 5.4 „Преработване на продуктите от риболов и аквакултури”. 

Основна икономическа дейност на фирмата е преработка и консервиране на риба и рибни продукти. Съществена роля във фирмената стратегия за развитие е отделена на постигането на устойчиво развитие чрез опазване на околната среда и повишаване на ресурсната ефективност. Този аспект намира широко отражение във настоящето проектно предложение, което е насочено към модернизация на съществуващо рибопреработвателно предприятие, което се намира на територията на с. Слънчево, област Варна. Инвестицията предвижда изграждане на фотоволтаична електрическа инсталация. 

С реализацията на планираната инвестиция се очаква генерираната електроенергия да покрие до 40% от годишната консумация на предприятието.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.