1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Започва да се изплаща целевата субсидия за произведено и продадено качествено мляко

Започва да се изплаща целевата субсидия за произведено и продадено качествено мляко

Млекопроизводителите ще могат да кандидатстват по мярката всеки месец, а не както досега на всеки два месеца

 

От 1 март стартира целевата субсидия за произведено и продадено качествено мляко, реши Управителният съвет на Държавен Фонд "Земеделие" на проведеното заседание късно снощи. Подпомагането е в размер на 0.20 лв. за литър качествено краве и козе мляко и 0.25 лв. за литър качествено биволско и овче мляко. Субсидията ще се изплаща до изчерпване на заделените средства.

В Министерство на земеделието и продоволствието в петък – 11.01.2008 г. се проведе работна среща, на която Контактна група от млекопроизводители поставиха своите искания за подпомагане на животновъдството. Вследствие на проведените разговори бяха дискутирани възможностите за финансова подкрепа, която държавата може да предостави в сектора. Както беше договорено на срещата, УС на ДФ "Земеделие" реши от 1 март да се стартира целевата субсидия за предадено качествено мляко.

Млекопроизводителите ще могат да кандидатстват по мярката всеки месец, а не както досега на всеки два месеца. По финансовата линия се въвежда и горна граница за подпомагане от 18 литра дневна млечност за крава. Максималният размер на паричните средства, които всеки регистриран земеделски производител може да получи за една календарна година по всички краткосрочни финансови линии на ДФ "Земеделие", е 150 000 лв.

За финансова подкрепа в сектор "Животновъдство" са предвидени общо 24 милиона лева, реши още УС на ДФ "Земеделие".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.