1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Заповедта за търговия и транпорт на живи птици във Видинско е отменена

Заповедта за търговия и транпорт на живи птици във Видинско е отменена

В сила остава забраната за продажба на живи птици в съседните области – Монтана и Враца.

 

 

Отмениха заповедта за забрана на търговия и транспорт на живи птици, яйца за разплод и за консумация на пазарите за животни на територията на община Видин. Заповедта бе издадена по повод увеличения риск от разпространение на нюкясълска болест (псевдочума) по птиците на територията на община Видин.

Продажбата на живи птици и еднодневни пилета на пазарите в община Видин до следващо нареждане ще се извърщва само след издаване на ветеринарномедицинско свидетелство и под контрола на Районната ветеринарно-медицинска служба - Видин.

В сила остава останалата част от Заповедта от 25.09.2007, по силата на която стопаните не бива да допускат птиците да излизат извън дворните места; да оказват съдействие на ветеринарните служби за навременно ваксиниране на птиците и да информират веднага при констатирането на заболявания или повишена смъртност при домашните птици. Стопаните не бива да влизат в контакт със заболели или мъртви домашни птици, а незабавно да информират РВМС на следните телефони: 601 588; 601 597; 601 593, или на мобилни 0889 301378 и 0889 722067.  При обслужване на птиците от домашното стопанство да се използват облекло и обувки, предназначени само за тази цел.

В сила остава забраната за продажба на живи птици в съседните области – Монтана и Враца

 

AGRO.BG

 

.

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.