1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Унгария увеличава акциза върху цигарите и алкохола

Унгария увеличава акциза върху цигарите и алкохола

Това са част от мерките за запълване на дупката в бюджета причинена от свитата икономика

Унгария ще увеличи някои данъци и ще намали още публичния си дълг в опит да избегне печалната тенденция в еврозоната, според която държавите все повече и повече затъват в дългове, заяви премиерът Виктор Орбан, цитиран от "Ройтерс", пише списание Регал.

Орбан заяви, че правителството ще увеличи акциза върху цигарите и алкохола, както и данъка върху хазарта като част от мерките за запълване на дупката в бюджета от 100 млрд. форинта (около 520 млн. долара), причинена от свитата икономика.

По думите на примиера планираните допълнителни съкращения ще бъдат уточнени следващата седмица и ще се в размер 3-4% от брутния вътрешен продукт (БВП). .

Миналият месец прогнозата на кабинета на Орбан за икономическия растеж през 2011 г. беше намалена от 3 на 2%, а унгарската централна банка също предвижда забавяне на ръста заради развитията в другите европейски икономики.

Министърът заяви, че мерките за бюджет 2011 ще бъдат насочени срещу практиките за укриване на данъци. Според анализатори обаче все още са необходими повече подробности за плановете на правителството за бюджета през 2011 и 2012 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.