1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Договори за 19.4 млн. лв. европейска субсидия бяха подписани по ПРСР

Договори за 19.4 млн. лв. европейска субсидия бяха подписани по ПРСР

Снимка:

Кандидатите ще могат да подават заявки за авансови плащания не по - рано от 10 дни и не по- късно от 3 месеца от датата на подписване на договорите

Изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие” Калина Илиева подписа нови 49 договора за близо 19.4 млн. лв. европейска субсидия по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г., съобщиха от пресцентъра на Държавен фонд земеделие.

С безвъзмездните средства ще се финансират инвестиции в преработвателния сектор, модернизацията на земеделските стопанства и развитието на селския туризъм, където до момента са договорени общо над 557.6 млн. лв., посочи Калина Илиева.

По трите мерки поотделно 123 „ Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти”, 312 „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия” и 121 „Модернизиране на земеделските стопанства”, новоодобрените договори са както следва:

по мярка 123 - 4 проекта на преработвателни предприятия с обща стойност на одобрената субсидия 9.1 млн. лв.

по мярка 312 - 30 проекта на частни фирми с обща стойност на одобрената субсидия 7. 3 млн. лв.

по мярка 121 – 15 проекта на земеделски стопанства с обща стойност на одобрената субсидия близо 3 млн. лв.

Кандидатите по изброените мерки ще могат да подават заявки за авансови плащания по Програмата в размер до 50% не по - рано от 10 дни и не по- късно от 3 месеца от датата на подписване на договорите.

Предметът на одобрените инвестиционни предложения по Мярка 123 са изграждане на производствен цех за плодови и зеленчукови консерви, инвестиции в производството на растителни и животински мазнини, както и на вино. По Мярка 312 ще се финансират проекти за селски туризъм, а по Мярка 121 за покупка на земеделска техника.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.