1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Домашна котка измина над 2900 км в САЩ

Домашна котка измина над 2900 км в САЩ

Благодарение на микрочип Уилоу ще бъде върната при стопаните си

Домашната котка Уилоу, която избягала от дома си край Скалистите планини в САЩ преди пет години, беше открита на улица в Манхатън и скоро ще бъде върната при стопаните си, съобщава "Асошиейтед прес", цитирана от вестник "Ню Йорк таймс".

Как животинчето е пропътувало над 2900 км и какъв живот е водило през последните пет години остава мистерия. Благодарение на микрочип, който бил имплантиран в нея още като малко котенце обаче, Уилоу ще бъде върната при стопаните си в Боулдър, щата Колорадо, които отдавна са били загубили надежда, че ще я намерят.

"Наоколо е пълно с койоти и бухали", обяснява стопанката Джейми Скуайърс. "Пуснахме обяви за изгубено коте в интернет, но си мислехме, че са я изяли койотите". Госпожа Скуайърс и нейният съпруг Крис били шокирани, когато им се обадили от Animal Care and Control – службата, която ръководи системата от приюти за животни в Ню Йорк, и им съобщили за Уилоу. Когато видели снимката на своята котка, те веднага я познали.

Уилоу била открита в Манхатън от човек, който я завел в приют, където разбрали кои са стопаните й благодарение на имплантирания микрочип. "Всичките ни животни си имат чипове. Ако можех, щях да сложа чипове и на децата си", казва госпожа Скуайърс.

Семейството има три деца, на 17, 10 и 3 години, един жълт лабрадор на име Роско, който е познавал Уилоу, и английски мастиф на име Зоуи.

Уилоу избягала в края на 2006 или началото на 2007 г., по време на ремонт, когато майсторите оставили вратата отворена. Според хората от приюта в Ню Йорк тя изглежда в добро здраве и е възпитана, което подсказва, че вероятно не е прекарала цялото време през последните пет години на улицата. "Децата нямат търпение да я видят. Още пазим коледното й чорапче с лакомства", възкликва госпожа Скуайърс.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.