1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. ГД „Земеделие и развитие на селските райони” на ЕК – с висока оценка за работата на ПК „Агромедия” ЕООД

ГД „Земеделие и развитие на селските райони” на ЕК – с висока оценка за работата на ПК „Агромедия” ЕООД

ЕК потвърди, че проектът „ОСП – европейският модел за рентабилно земеделие” е изпълнен успешно

Във връзка с изпълнението на проект „ОСП – европейският модел за рентабилно земеделие”, реализиран от Продуцентска къща „Агромедия” ЕООД, съвместно с Европейската комисия, от Генерална дирекция „Земеделие и развитие на селските райони” на ЕК беше изпратено писмо с положителна оценка за работата на медийната група, което потвърди, че ПК „Агромедия” се е справила отлично с реализирането на проекта, като е изпълнила на 100% заложените в информационната кампания ангажименти, свързани с разясняване на Общата селскостопанска политика.  

Проектът „ОСП – европейският модел за рентабилно земеделие” стартира през юни 2009 г. и приключи през месец май 2010 г.

Информационната кампания беше реализирана мащабно както в телевизията (предаването за селско стопанство „Агрофорум”), така и в печатните медии (списание „АгроКомпас”) и в интернет (селскостопанския интернет портал www.agro.bg). Допълнителното участие и разпространение на информационни материали, свързани с проекта на няколко панаира и изложения, и прекият контакт с бенефициентите показаха положителен резултат при реализирането на кампанията.

Над 45 експерта участваха и бяха интервюирани в периода на изпълнение на договора, като почти 100% от селските райони в България бяха обхванати от проекта чрез включването на широк кръг от теми. Информацията, представена чрез различните медийни продукти на ПК „Агромедия”, е достигнала до над 2 млн. потребители пряко или косвено ангажирани в областта на селското стопанство.

„Много задълбочена оценка на проекта беше дадена чрез използване на анкети, статистически данни, проучвания, пийпълметрия, списъци на абонати на списанието, брой на посетителите на панаирите и изложенията”, пише в писмото изпратено от ГД „Земеделие и развитие на селските райони” на ЕК. „Окончателните доклади бяха много добре организирани и представени”, се казва още в писмото.

Пълен достъп до информационните материали и до видео архива с темите по проекта може да видите в рубриката Интервю и Актуално на интернет портала agro.bg, както и в сайтовете на предаването „Агрофорум” – www.agroforum.bg и списанието „АгроКомпас” – www.agrocompass.bg .

Оригиналният текст на писмото, получено от ГД „Земеделие и развитие на селските райони” на ЕК, може да видите в прикачения файл.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.