1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Гледайте в Агрофорум: Растителна защита от ново поколение

Гледайте в Агрофорум: Растителна защита от ново поколение

И още: Агро ТВ с престижно отличие

Над 500 предприемачи се събраха на Втора Балканска конференция, посветена на малкия и средния бизнес. Домакин на форума беше Сдружението „Обединени бизнес клубове“. По случай своя 5-и рожден ден, организацията за първи път раздаде награди в 9 категории.

Традиционна растителнозащитна платформа за поредна година събра фермерите от Североизточна България в землището на добричкото село Сенокос. Интересът е оправдан - там, в реални полеви условия, е представен ефекта от иновативни технологии и продукти в опазването на основните земеделски култури.

Денят на пшеницата в село Царевец, община Свищов, събра много земеделски производители от района. С това мероприятие се постави краят на една успешно завършила кампания – със старт на жътвата на есенните култури и началото на новата - с избор на семена.

Гостуваме на земеделски производител, обработващ 10 хил. дка в района на Тутракан. На площите с пшеница е приложил пълна схема за защита на посевите от плевели и болести. Посетихме полетата, за да видим как най-новите активни вещества са се справили с предизвикателствата на полето.
Отглеждането на царевица в региона на Южна България винаги е рисково. Но съчетанието от изпитана селекция, добре изведена агротехника и достатъчно вода са тези фактори, които могат да ни гарантират успешен краен резултат. Ето как се справя един фермер от село Гълъбинци.
Надбягвания за рисисти коне в пловдивското село Войнягово. Проявата е част от спортния календар на Националната асоциация по коневъдство.

Като култура с най-дълга вегетация, рапицата изисква специално внимание при извеждането на растителнозащитната технология. Разнообразието от препарати е голямо, но как да се ориентираме за точните продукти и най-ефикасната схема на приложението им за нашето поле? Ето как се е справила земеделската кооперация в село Странско.

Сръбски сортове рапица завземат полетата в Южна България. Каква е причината - ще разберем на място. Заедно с агронома Петър Нанев ще обиколим опитен парцел, на който са засети 4 сорта от маслодайната култура.

Повече информация за предаването на адрес www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.