1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Грижа за суха коса: маски от натурални съставки

Грижа за суха коса: маски от натурални съставки

Защо да изберем натурални маски за коса?

Всяко боядисване, изправяне на косата с преса или навиване с маша, както и продължително сушене със сешоар, изтощават кичурите. Правят ги по-крехки и уязвими на външни въздействия като студ, вятър, слънчеви лъчи и влага. Увредената коса лесно става суха и матова, без следа от блясък. Нарушените отворени люспи на косъмчетата пропускат навътре в структурата замърсители и положението още повече се влошава. Себумът от мастните жлези недостига. Косата става груба, връхчетата ѝ се разделят и лесно се къса. За да изглеждаме добре и възвърнем блясъка, трябва да вземем присърце грижата и да включим към нея редовна хидратация и подхранване.

Повишената влажност навън през зимния сезон прави косъма сух и чуплив. Отлично решение за възстановяване е прилагането на маски за коса. За да изберем сред тях правилната, нужно е да познаваме типа на косата си и проблема (сухота, пърхот, разделени краища, накъсване и пр.). Едва след това лесно ще намерим маски от натурални съставки, с които да възстановим здравината и блясъка.

Защо да изберем натурални маски за коса?

Употребата на натурални маски за коса е по-бавно действащата, но правилна стъпка към възстановяване на нишките. Формулите с органични съставки гарантират реален естествен резултат. Продуктите със силикон осигуряват незабавен ефект – блясък и копринена гладкост, ала с времето отстраняват защитния слой на косъма и вредят. Майката природа предлага незаменими ресурси за естествено подхранване. Те са по-ефективни и щадящи от всеки химически компонент. 

Разбираме, че имаме суха коса по разцепените краища, матовия цвят и крехкостта, която провокира лесно накъсване. За да съживим изтощената и увредена коса, спешно се нуждаем от хидратираща, възстановяваща и подхранваща терапия. Маската за коса е идеалното средство. За дълбоко хидратиране на суха коса се препоръчват маски за коса на базата на растителни масла като кокосово, арганово, масло от жожоба или от бадем. Лесно ще откриете маски за всеки тип коса и ще решите проблемите. Посетете сайта за парфюмерия и козметика makeup.bg и направете своя информиран и прецизиран избор на продукт. А ето и някои сред най-високо оценените в асортимента:

  • Маска за суха и тънка коса Kerastase Masquintense Nutritive ще подхрани и възстанови кичурите с екстракт от ирис, липиди, протеини, глюкоза и Gluco-Active 3.
  • Възстановяваща крем-маска Les Secrets De Loly Repair Time действа с макадамия, алое вера, жожоба, глицерин, провитамин В5, етерични масла от палисандър и грейпфрут. 
  • Маска за суха и изтощена коса Le Petit Olivier Olive Karite Argan Masque лекува уврежданията с масло от ший, зехтин, органична вода от липов цвят и органичен сок от алое вера. Предпазва от UV лъчи. 
  • SPA-маска за суха, изтощена коса и чувствителен скалп Organique Naturals Argan Shine помага с регенериращи фибри от памучно масло, арган, инулин и комплекс HAIRSPA. Дарява блясък, хидратация и мекота. 
  • Реструктурираща маска за коса с алое, арган и кератин Equilibra Tricologica Repair съдържа кокосово масло и пшеничен протеин. Омекотява и овлажнява. Грижи се за еластичността и блясъка. Подхранва сухите и чупливи кичури. 

Суха, груба, чуплива и стресирана коса - ами сега?

Сухата коса често губи форма и изглежда неконтролируема. За да възвърне гладкостта и стане лесна за управление е нужно да я хидратираме в дълбочина. Маска с масло от сладък бадем и лимонов сок ще я накарат да заблести. Полезни са също козметични маски за коса със зехтин, арганово масло, жожоба, авокадо и рициново масло. Ако искаме да овлажним и омекотим скалпа, ще ни помогне маска с алое, с кокосово мляко и мед. Грубата и чуплива коса почти винаги изглежда матова. Ефект на блясък ще я освежи, ако използваме козметика, съдържаща лимонов сок и мед. Маска с банан ще подхрани косъмчетата и ще спре разделянето на краищата им. При необходимост да подсилим растежа на сухата коса, нужно е да потърсим маски със зехтин, авокадо, рициново или арганово масло, жожоба. Понякога прекалено сухият скалп е предпоставка за поява на пърхот. Ще се справим с бактериите с помощта на маска с глина, лавандула или чаено дърво. А за да сме сигурни в оригиналността, сърфираме за кратко в сайта MAKEUP, където има всичко за косата.

Колко често да нанасяме маската за коса? Веднъж седмично е достатъчно. Ако я държим на главата около 20 минути - косата ще може да попие натуралните съставки и да засияе преродена и дълбоко хидратирана. Маските с протеини, естествени масла и витамини винаги вършат работа. Нанасяме консистенцията върху чиста, влажна коса, като разнесем плътно по дължините и краищата. При 90% от маските е силно препоръчително да избягваме корените и нанасяме само по дължините.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.