1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Холандски посланици на благотворителността ще видят положителните промени в Източните Родопи

Холандски посланици на благотворителността ще видят положителните промени в Източните Родопи

Двамата 27-годишни студенти ще посетят България в периода от 25 август до 2 септември 2011 година

Посланиците на благотворителността на Холандската пощенска лотария Рикус Вегман и Саймен Тенволде ще посетят Източните Родопи между 25 август и 2 септември и ще видят постиженията, направени по българско-холандския проект за устойчиво развитие на района „Новото тракийско злато”.

Двамата 27-годишни студенти Рикус и Саймен бяха определени от Лотарията за нейни посланици на 31 март измежду 5 200 кандидати. Те са избрани заради креативността си, чувството за хумор, както и заради интереса и съпричастността към бенефициентите на Лотарията. Рикус и Саймен завършват в Утрехт образованието си по проблемите на развитието със специална насоченост върху новите медии.

От 1 юни двете момчета пътуват по света, за да споделят направеното от благотворителните организации и бенефициентите, между които e и „Новото тракийско злато”. По време на пътуването им, което ще продължи шест месеца, те използват социалните мрежи като Фейсбук, Туитър и блогове на сайта си www.internationaalambassadeur.nl , за да разказват на холандската аудитория и на участниците в Лотарията за различните проекти, изпълнявани от бенефициентите й.

Рикус и Саймен ще започнат посещението си в България със среща с посланика на Холандия Карел ван Кестерен. В Източните Родопи двамата младежи ще участват в маркирането на екопътека Маджарово – Черничино по време на обучение за местни туристически водачи и в GPS проследяване на полудиви каракачански коне. Те ще посетят моделната биоферма в с. Тополово, Центъра на лешоядите в Маджарово, дивечовъдното стопанство „Студен кладенец”, районите на предстоящото реинтродуциране на благородни елени и тарпани (диви коне), ще се срещнат и да разговарят с местните хора.

Рикус и Саймен ще имат възможност да видят богатото разнообразие на красивите Източни Родопи, да обсъдят потенциала на района като просперираща дестинация за природолюбители и да разкажат после за постиженията на проекта „Новото тракийско злато” в трите му компонента: екотуризъм, биологично земеделие и дива природа.

Източните Родопи са в средата на пътуването на Рикус и Саймен, което обхваща още Бонер, Бразилия, Зимбабве, Танзания, Южна Африка, Испания, Индия, Тайланд, Камбоджа и о. Борнео. Те посещават различни проекти на бенефициентите като „Save the Children”, SOS -детски селища, Фондацията на бежанците, Арк Натур - фондацията, която изпълнява проекта „Новото тракийско злато” в Източните Родопи, и др.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.