1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Има ли проблеми с новата Информационна система на НВМС за идентификация на животните

Има ли проблеми с новата Информационна система на НВМС за идентификация на животните

Това е един от акцентите в Агрофорум тази седмица

Предаването стартира с репортаж за българския млекопреработвателен сектор. Какви са добрите практики при производството на млечни продукти и дали традиционният вкус на българското сирене и кашкавал се харесва по света – това попитахме Георги Хаджийски, търговски директор на млекопреработвателно предприятие. Репортерът ни Косара Тролева се срещна с него, за да разбере какви са предизвикателствата пред бизнеса му и дали е намерил успешната формула продуктите му да бъдат познати и търсени.

Въвеждането на стандарта „Стара планина” – това е следващата тема в предаването. Дали той ще доведе до увеличение на цените при месните продукти – разказва Илонка Аврамова – зам.-председател на Асоциацията на месопреработвателите в България.

Новата информационна система на Националната ветеринарномедицинска служба за идентификация на животните е най-модерната в Европа. Половин година, след официалното й стартиране, получихме сигнали от Асоциацията за развъждане на местни автохтонни породи животни, че тя не работи добре, а прехвърлянето на данни към ИСАК става сложно. Дали са основателни тези твърдения – представяме ви гледните точки на д-р Йордан Войнов – генерален директор на НВМС и на Бойко Стоянов – председател на Сдружението за развъждане на местни автохтонни породи животни.
Какъв е принципът на работа на информационната система – разказва Евгени Макавеев – директор на Дирекция „Информационни системи и инвестиции” към НВМС.

И в края на предаването ще ви срещнем със Светла Стоянова, която е земеделски производител от с. Горна Митрополия. Добрите добиви от пшеницата и ечемика, които получава, тя обяснява с избора си на френска генетика при семената.

Вижте видео анонса на предаването ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.