1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Над по-голямата част от страната ще е облачно и на много места ще превали дъжд

Над по-голямата част от страната ще е облачно и на много места ще превали дъжд

Снимка:

В София максималната температура ще е около 11°С

Днес над по-голямата част от страната ще е облачно и на много места ще превали дъжд. Северозападният вятър ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, цитирани от Агенция Фокус.

Максималните температури ще са предимно между 12 и 17°С. След обяд те бързо ще се понижават - в Предбалкана и по високите полета на Западна България, по-късно през деня, вече ще са малко над нулата и дъждът в тези райони ще премине в сняг, но бързо ще спре. От северозапад облачността ще се разкъса и намалее.

В София максималната температура ще е около 11°С, но в следобедните часове ще е едва 2-3°С.

По Черноморието ще бъде облачно, от север на юг ще превали дъжд. Максималните температури ще са между 12 и 15°С. Температурата на морската вода е около 7°С.

Над планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. На много места ще превали сняг, по-значителен в планините на Западна България. Ще бъде много ветровито. По-късно през деня от северозапад ще започне разкъсване и намаление на облачността. Сутринта ще бъде по-топло - на 1500 метра температурите ще са 6-8°С, но бързо ще се понижават.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.