1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. СТЕКСПО 2017 – ВСИЧКО ЗА МЕСОДАЙНОТО ГОВЕДОВЪДСТВО НА ЕДИН ФОРУМ

СТЕКСПО 2017 – ВСИЧКО ЗА МЕСОДАЙНОТО ГОВЕДОВЪДСТВО НА ЕДИН ФОРУМ

Организатор на престижния форум е Асоциацията за развъждане на месодайните породи говеда в България

Предстои второ издание на СТЕКСПО – на 12 и 13 септември - в Сливен и в Стефан Караджово. СТЕКСПО  е най-значимото национално събитие в областта на месодайното говедовъдство. То представя най-модерните световни тенденции в сектора. Организатор на престижния форум е Асоциацията за развъждане на месодайните породи говеда в България.

Програмата включва значими теми, свързани с храненето при говедата, здравен и пасищен мениджмънт във фермата. Ще научите тънкости от изкуството на транжирането и как да посрещате предизвикателствата, свързани с респираторните заболявания по говедата в условията на големи температурни амплитуди.

Един от най-амбициозните проекти на Асоциацията за развъждане на месодайните породи говеда в България е създаването на Балканска борса за търговия с говеда.

Серия от семинари и демонстрации на живо – лектори са водещи експерти, учени и развъдчици  от България, Германия и Ирландия.

С какво всички те ще бъдат полезни за българските говедовъди?

Как да използвате оптимално пасищата и да поддържате качествен тревоустой – това ще научите от д-р Майкъл Игън, учен от Ирландия. Той има редица трудове за бялата детелина - как тя повишава продуктивността на животните за мляко и месо.

Ирландецът Лео Макенрой, четвърто поколение развъдчик на Абердийн Ангус, ще демонстрира всички тънкости, свързани с „клипинг“ - подстригване, измиване, подсушаване и тренировка на животни преди изложба.

Транжиране на живо – това ще направи за вас холандецът Rene Kamphorst. Той  е търговски мендижър на EKRO, част от VanDrie Group – консорциум, който обединява интегрирана мрежа от 25 компании. VanDrie Group е най – големият производител на телешко в света. Годишно преработва 1,4 милиона телета. 95% от тях се експортират. Консорциумът задоволява около 28% от търсенето на телешко в Европа. Компаниите в групата притежават ISO 22000.

За това как една говедовъдна ферма може да бъде рентабилна, ще научите от германския експерт Томас Фритше. Самият той е собственик на ферма в Германия. Фритше има 25-годишен опит в планирането, изграждането и оборудването на животновъдни ферми. Консултирал е над 250 стопанства в Германия.

Без модерна техника, модерното говедовъдство не е възможно. Затова водещи компании ще представят на СТЕКСПО 2017 най-иновативните машини - вашият пръв помощник във фермата.

Михаел Франке ще ви покаже продуктовата гама на немските товарачи Weidemann, предимствата им при използването в животновъдни ферми и иновациите в машините. Франке работи за българския пазар вече близо 10 години и отлично познава потребностите на българските животновъди.

Инж. Димитър Петров е директор „търговия машини“ в Оптиком ООД - лидер на българския пазар на агротехника, сервиз и резервни части, представител на JCB Agriculture, Argo Tractors, Monosem, Sulky, Ovlac и др. Инж. Димитър Петров ще представи високо-технологични машини при силажирането. Ще научите и как да съкратите работните процеси с иновативни технически решения.

СТЕКСПО 2017 ще ви покаже и най-елитните животни!

Гернот Пол е Изпълнителен Директор на Асоциацията за развъждане на месодаен Симентал в Германия. Експертът ще определи най – добрия Абердийн Ангус на България за 2017 г.

Най-важен за бизнеса е пазарът. Затова СТЕКСПО 2017 ще ви срещне с едни от големите предприемачи. Останалото е въпрос на договаряне!

Ивайло Пенев е експерт по технология и разпад на месото в Метро Кеш енд Кери. Отговорник е за закупуването, преработката и пакетирането на месо от български ферми.

Младен Радев е фермер – предприемач, управляващ съдружник във ФЕРМАТЪ ООД и Био-дженезис ООД. Експерт – практик в угояването на животни и реализацията на говеждо – месо в България.

Д-р Иван Миланов е експерт на HL-TopMix по храненето и отглеждането на животни.

И още от СТЕКСПО 2017!

На специална изложба ще видите над 90 елитни животни от 9 породи. Отлична кухня, томбола с награди, концерти и срещи с експерти, съмишленици и бъдещи бизнес партньори – в два дни ще получите отговори на всички ваши въпроси, свързани с най-елитните тенденции в месодайното говедовъдство. Очакваме ви на 12 и 13 септември в Сливен и в Стефан Караджово – на СТЕКСПО 2017.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.