И още: Силажирането - технологичния процес и тънкостите в приготвяне на питателна храна за животните
Затворен цикъл на производство. 120 дойни крави и почти двойно подрастващи телета, мандра. Вижте как една кравеферма в центъра на Югоизточна България е намерила своята ниша за рентабилно производство.
Как се прави успешно овощарство ще научим от Йордан Йорданов. Край ловешкото село Слатина той отглежда трайни насаждения на 420 дка - основно сливи, ябълки и кайсии. За по-голяма рентабилност на производството и в същото време- за висококачествени плодове, земеделецът с голямо внимание се отнася към растителната защита на своята градина.
Роудшоу – платформата, посветена на есенната кампания по сеитбата на житни и рапица, се проведе на ключови места в страната. Две от локациите бяха във врачанското село Софрониево и край Добрич. Едно събитие - атрактивно и полезно, в приятната компания на специалисти и амбициозни земеделци.
Изборът на силажна царевица е едно, а майсторлъкът в силажирането е другата страна на монетата в умното животновъдство. Сигурно вече се досещате-ще говорим за технологията при приготвяне на храна за млечни крави.
В Монтанско зърнопроизводителите са в готовност за жътвата на слънчогледа. Срещаме се с Валери Борисов, който ще ни разкаже за подготовката по прибирането на реколтата.
В предаването ще ви отведем на хиподрума Стефан Караджа край Балчик, където се проведе традиционното надпрепускане на коне от Чистокръвната английска порода. Проявата е част от програмата на Българска национална асоциация за конни надбягвания.
ВИжте архив на стари предавания...