1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Тази седмица в Агрофорум: Защо да третираме семената с биостимулатор

Тази седмица в Агрофорум: Защо да третираме семената с биостимулатор

И още: Зърнопроизводителят и животновъд Живко Василев събра гости на атрактивна полева платформа край село Паскалево

Още в първите минути на предаването отиваме на празник на полето край село Паскалево. Любезен домакин беше зърнопроизводителят и фермер Живко Василев, а тази година традиционната платформа премина под мотото Звездна селекция.

На старта на новата стопанска година са актуални есенните почвообработки и сеитбата. На мащабен демо тур в страната пред земеделски производители беше представена пълна технологична линия от машини за обезпечаване на есенната кампания.

Фокусираме вниманието Ви върху важната тема с храненето на културите. Погледът ни обаче ще бъде насочен към есенната кампания.

Полските дни, провеждани активно през това лято, са традиционните платформи, на които си дават среща агрономи и зърнопроизводители. Те наблюдават в реални условия най-новите селекционни решения при царевицата и слънчогледа. На кои хибриди може да се разчита при различни почвено-климатични условия – видяха гостите на полски ден край село Победа.

Как се прави успешно овощарство ще научим в следващите минути от Йордан Йорданов. Край ловешкото село Слатина той отглежда сливи, ябълки и кайсии. За по-голяма рентабилност на производството и в същото време - за висококачествени плодове, земеделецът с голямо внимание се отнася към растителната защита и подхранването на насажденията.

Ще ви представим един уникален опит - отглеждане на бисерен ориз с подземно капково напояване. Такъв тип отглеждане, на такъв сорт, на такава площ на друго място в света го няма - уверява ни инициаторът Димитър Атанасов.

И още агротехника за есенната кампания. Край Карнобат японски трактори и прикачен инвентар показаха бърза и прецизна почвообработка и сеитба. Избирайки новите технологии, вие си гарантирате точно и навременно изпълнение на земеделските операции. А от тяхното качество зависят бъдещите добиви.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.