1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Увеличение на облачността с превалявания от сняг в следобедните часове

Увеличение на облачността с превалявания от сняг в следобедните часове

Максимални температури между 3°С и 8°С, в София – около 3°С

Днес още преди обяд от запад-северозапад облачността отново ще се увеличи и след обяд на отделни места в западните и северни райони ще има слаби превалявания предимно от сняг. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, цитирани от Агенция "Фокус".

Отново ще се усили вятърът от запад, ще бъде умерен, а в Дунавската равнина и в Източна България и временно силен. Максимални температури между 3°С и 8°С, в София – около 3°С.

Над Черноморието ще има променлива облачност. Ще бъде ветровито с умерен и временно силен вятър, предимно от запад. Максимални температури на въздуха от 4°С до 7°С. Температурата на морската вода е 5°С-7°С.

Над планините облачността отново ще се увеличи и на места ще превали слаб сняг. Ще бъде много ветровито – с бурен, а по откритите части и временно ураганен вятър от северозапад. Сутринта ще бъде много студено, но през деня температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 0°С, а на 2000 метра – около минус 6°С.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.