1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В Агрофорум гледайте: Стартира осмият национален семинар на НАЗ

В Агрофорум гледайте: Стартира осмият национален семинар на НАЗ

И още: С над пет пъти се е свило производството на картофи у нас за последните 15 години

Зърнопроизводство на кръстопът  е мотото на  двудневния семинар на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Традиционната среща събра много фермери, представители на химическата индустрия, семенарския бизнес, производители на торове. Форумът акцентира на важните неща в земеделието -  възможности за субсидиране,  кандидатстване по мерки, информация за нови инициативи.

С над пет пъти се е свило производството на картофи у нас за последните 15 години. На пазара се предлага сертифициран посадъчен материал от Холандия. В страната ни се наблюдава тенденция към окрупняване на земеделските стопанства с цел оптимизиране на механизацията и снижаване на себестойността на продукци

Национален бизнес форум се проведе традиционно в София. Сдружението за подпомагане на малкия и средния бизнес - Обединени бизнес клубове организират събитието всеки път в края на годината. Тази година на фокус бяха бизнеса, науката, образованието и работната ръка.

Юбилеен празник, една торта и много приятели. Пет години добро партньорство със земеделските производители. Къде е разковничето на успеха. Равносметката и поуката за бъдещето.
Българската национална асоциация на производителите на шафран с председател Хасан Тахиров подписа Рамково споразумение с Иран - за изграждането на Център за изследване на шафрана у нас. Специална делегация от експерти, учени, производители и представители на медиите беше на 5-дневно посещение в Иран. Културата е емблема на ислямската държава, а студентите там разработват иновации в тази област.
 
И в края на предаването ще ви предложим интересни моменти от календара за надбягвания с рисисти коне през 2018 г . Кой е най-силният кон. Ще ви срещем и с единствения запрезчик в България получил испански лиценз.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.