1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Иновативно производство на малини и ягоди в оранжерии

В АГРОФОРУМ: Иновативно производство на малини и ягоди в оранжерии

И още: Какъв ще бъде лицензионният режим за внос на продукти от Украйна – отговаря Кирил Вътев

Без суровина предприятията за преработка на слънчоглед ще затворят, заявиха от бранша. 30 ноември е крайният срок за падане на забраната на вноса от Украйна. От браншовата асоциация алармират, че резервите им са на привършване.

Липсата на слънчоглед рефлектира и върху производството на комбинирани фуражи, твърдят от бранша. Ето как.

До 30 ноември ще бъде създаден координационен орган, който да уточни какъв интерес има за внос на земеделски стоки от Украйна и за кои от тях ще бъде приложен лицензионен режим. Това казаха от земеделското министерство пред депутати.

Интервенциите в Стратегическия план трябва да бъдат направени така, че да отговарят по-добре на нуждите на земеделците, препоръчва Божидар Петков, председател на браншовата организация на малинопроизводителите и производителите на ягодоплодни. Голяма част от тях тази година не успяха да ги заявят за подпомагане. Каква е причината?

 Отглеждането на малини и ягоди в оранжерии има огромни предимства. Повече за производството, инвестициите и пазарите – в АГРОФОРУМ.

Националната агенция за приходите въведе режим за задължително предварително деклариране на данни за превозите на стоки с висок фискален риск, вкл. и селскостопански продукти. Как реагира браншът?

Подробности по тези теми гледайте в предаването АГРОФОРУМ – тази събота 25 ноември, премиера от 07:30 чaса.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.