1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В Агрофорум очаквайте: Хранително-вкусовата индустрия представи последни тенденции и продукти в бранша

В Агрофорум очаквайте: Хранително-вкусовата индустрия представи последни тенденции и продукти в бранша

И още: В какво инвестира 30-годишният Георги Ангелов след завръщането си от Англия

Над 500 български и чуждестранни изложители си подадоха ръце за нови идеи и възможности за осъществяване на бизнес контакти, показаха иновативни технологии. Традиционното вече колективно участие на компании от различни браншове придобива все по-голямо международно значение. Традиционните изложби на българските млекопреработватели, хлебопроизводители, месопреработватели, винопроизводители, преработватели на плодове и зеленчуци, биопроизводители набират все по-голяма популярност.

Една позитивна история, на фона на най-бедния в ЕС регион - Северозападна България. Главният герой в нея е млад българин, който след завършването на образованието си в Лондон, отива в монтанското село Мадан за да наследи земеделския бизнес на дядо си.

Водата! Този важен и напоследък толкова дефицитен фактор, без който всяко земеделско производство е невъзможно. Ще гостуваме на двама винопроизводители в различни региони на страната за да видим как са осигурили достатъчно влага за лозовите си масиви.

Как да бъдем по-успешни в производството на слънчоглед? След избора на точния хибрид трябва да си изработим добра стратегия за подхранване и растителна защита. Вижте как ефикасните продукти и ползотворното партньорство с експертите помогнаха на кооперацията в с. Новачене да увеличи в пъти добивите си от маслодайната култура.

През последните години броят на високотехнологичните и високопроизводителни машини, използвани в земеделието, се е увеличил, сочи статистиката. Ръст бележи вносът на техника от световно известни брандове.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.