1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В Агрофорум ще видите: Старт на жътва 2017 в землището на русенското село Сандрово

В Агрофорум ще видите: Старт на жътва 2017 в землището на русенското село Сандрово

И още: Какви са тайните на оранжерийното производство на домати

Започваме с един хубав празник. Българска компания за производство на земеделски инвентар отбеляза тържествено поредния си рожден ден. Той премина под мотото „40 Плюс години“ и представи постигнатото от компанията за повече от 4-ри десетилития.

Старт на жътва 2017 в землището на русенското село Сандрово. Ще ви срещнем със земеделския производител Георги Стефанов.

Селекционери от Нови Сад – Сърбия бяха на посещение в България. В програмата им бяха включени редица срещи със земеделски производители.

Ще ви запознаем и с тайните на оранжерийното производство на домати. В експерименталната база край пловдивското село Цалапица, бяха представени ползите от почвеното и листно подхранване на зеленчуците.

Иновативни хибриди рапица и ефективна растителна защита – това видяха земеделски стопани от Добричка област в землището на добруджанското село Бенковски.

Стриптил е най-новата технология за отглеждане на културите, целяща да съхрани почвеното плодородие, да намали разходите от използване на пестициди и торове, и в същото време да повиши добивите.

В следващите минути ще ви покажем най-добрите екземпляри от породата български тежковозен кон.

Повече подробности за предаването ТУК...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.