1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В Агрофорум тази седмица: Може ли производството на орехи да бъде устойчив бизнес?

В Агрофорум тази седмица: Може ли производството на орехи да бъде устойчив бизнес?

И още: Нетрадиционните производства - шанс за малките стопанства

Основателни ли са съмненията на фермерите да се притесняват за бизнеса си. Лошите и непредвидими метеорологични условия нанасят сериозен удар върху добива. Под въпрос са и големите стопанства със сериозни инвестиции. Време е за нов прочит на обстоятелствата.

Всяка седмица в София любителите на гурме деликатеси се срещат и пазаруват лично от производителите на фермерските пазари. За нелекия път и перипетиите пред пазителите на местни продукти разказваме сега.

Български сирена с български трюфели – гурме храна с патент. Това е истински неоткрит български вкус. А ако си мислите, че трюфели има само във Франция, се лъжете.

Фермерските пазари са чудесно място да дегустираш или просто да си купиш истински продукти, минали през земята, ръцете и сърцето на хората. На едно такова място ще ви заведем. И ще ви срещнем с тези, които с огромни усилия се стараят да запазят връзката с природата. 

Редица храни чакат вписване в европейския регистър като защитени наименования за произход. Спецификата им на производство и съхранение ги прави уникални. С какво богатство разполага страната ни и как то може да подпомага селския туризъм – разказва доц. Десислава Димитрова. 

Биологичната продукция заслужено се радва на все по-голям интерес. След мисълта за здравето и биохраните, идва ред да се погрижим и за външния си вид с помощта на био козметика. Амбициозна българска компания вече работи по въпроса, и то доста успешно.

Градините с трайни насаждения са едно от изкушенията пред земеделските производители. Много са ползите, но не са малко и проблемите. И все пак - може ли производството на орехи да бъде устойчив бизнес? 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.