1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В Дубай беше открит ресторант на 442 метра над земята

В Дубай беше открит ресторант на 442 метра над земята

Заведението на най-голяма надморска височина пък се намира близо до столицата на Боливия Ла Пас и е на 5421 м

В най-високата сграда в света - кулата "Бурж Халифа" в Дубай от тази седмица работи и намиращият се най-високо над земята ресторант. Той е кръстен "Атмосфер" (At.mosphere) и е на 442 метра от повърхността.

Дизайнерът на заведението Адам Тихани го описва като яхта в небето и не скрива, че иска да предложи на гостите едно незабравимо пътуване. Той посочва, че една от целите му е била да накара хората да се чувстват на сигурно и луксозно място, без да се страхуват от височината.

"Това заведение променя изцяло концепцията за ресторант в Дубай", обяснява Марк Дарден, който е главен изпълнителен директор на фирмата-собственик "Емир хоспиталити". Той уточнява, че кухнята предлагат еклектика от европейски ястия, като акцентът е върху скарата.

Главният готвач Дуейн Чиър описва менюто като скромно, съдържащо познати, но добре приготвени ястия. Салатите са сезонни, а рибите и морските дарове изобилстват.

Сред предястията фигурират супа от фазан и кестени на цена 120 дирхама (24 евро), салата с агнешко от свободно отглеждани австралийски животни за 260 дирхама (52.5 евро) и омар на скара за 590 дирхама (119 евро). Средната цена на предястията е 40 евро, а на основните ястия - 70 евро.

Преди появата на "Атмосфер" най-високият ресторант в света се намираше на 350 метра от земята в CN Tower в Торонто. Заведението на най-голяма надморска височина пък се намира в Chacaltaya Ski Resort, близо до столицата на Боливия Ла Пас и то е на 5421 м.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.